tabung future baby/babies

Tuesday, 29 April 2014

Wednesday, 23 April 2014

suggestion please

hye...

seronoknya tengok kawan2 sy berusaha iui..ivf...kami ni mcm tak ada usaha pulak..huhu

hati tiba2 memberontak nak buat treatment.
walaupun husband kata..sabar la dulu..fokus keje dulu..tunggu tahun depan ke.

hah!! tahun depan???.
*insert wife crying here*
last2 dia setuju...lepas tengok wife down..hee

but...nak tukar klinik..dulu dekat Pakar wanita Suria, alam damai..jauh sikit
pg sana dulu sebab tgok ada blogger yg berjaya conceive after treatmment dkt situ.

kami tinggal dkt area Kinrara..

dekat mana yg sesuai ya

kalau boleh dekat..cepat ..tak lama sgt menunggu..kalau doc pompuan lg best..laki pun ok kot

and boleh ke..kalau jumpe dokter terus ckp nak buat ivf eh?..

ke doc still akan suruh buat iui dulu?



alololooo...homeynyaa..nak ni nak ni




Wednesday, 2 April 2014

bila lagi? | rezeki aku dan kamu berbeza

hamboii..kemain soalan

mentang2 bini dia pregnant dah

sibuk pulak tanya husband..bila lagi? bila lg? *sambil gosok2 perot*

alkisah..sepasang suami isteri ni datang rumah...pekerja husband..

i ada tingkat atas..malas nak turun..mmg masa tu betul2 busy byk kerja ..
and i dah dpt agak dah...ada soalan2 mcm tu...sbb husband dia tu mulut puaka sikit...
nasib baik masa dia tanya tu...i takde..kalau tak mahu i perambat...haha

then husband story dkt i..huhu.. i tau dia sedih org tanya mcm tu

i ckp dgn husband...nak diet betul2..raya ni nak slimmmszz

husband kate nak i buncet..haha..i gelak..dia gelak...
i tahu dalam hati masing2 sgt lah berharap *nanges*

Ya Allah..kuatkan kami dengan dugaanMu

tp Alhamdulillah..kami bahagia sebenarnya...rezeki2 lain yang tak dinafikan

when look back 1 tahun 5 bulan yg lepas...kami kahwin tak ada apa2..means nothing
basuh kain dlm besen..pakai tangan ok...peti sejuk takde..tv takde..semua lah tak ada..duduk rumah flat..nak balik kampung pecah tabung...kereta penah kena tarik..

dalam setahun..Allah ubah semuanya,,rumah selesa..hampir semua lengkap..
and semua pun perabot.tv.peti sejuk..dibeli tunai..(bukan nak riak ok)..satu persatu Allah tunjukkan jalan ruang dan peluang mencari rezeki..Alhamdulillah

compare dgn pekerja husband tu...tiap bulan mintak advance gaji.
wife bersalin siap nak buat loan utk sambut baby


see...Allah adil sgt...dia bg rezeki tak sama.
sorang dapat rezeki anak dulu...sorang dapat rezeki duit lebih sikit dulu..

so pleasee..

kenapa la ada manusia tak boleh nak faham...please lah jaga perasaan org bila bertanya
soalan yg buat kami menangis...sedih..sayuu...sentapp

kalau berjaya buat wife pregnant bukan sebab kehebatan suami!..bukannn
kami dapat rezeki lebih pun bukan sebab kami hebat!..bukannnnnnn..semuanya dgn izinNya

nak tanya kami bila lagi...padahal tahu dah kami mmg tak ada jawapan
Allah yg merancang untuk kami..insyallah..itu terbaik untuk kami..



*entri luahan perasaan dan emosi*
*ok im better now* ;)